Especials 2021

La Cubana

La Cubana.
Premi Gonzalo Pérez de Olaguer.

La companyia es va crear a Sitges el 1980 impulsada per Vicky Plana i Jordi Milán (l’actual director). Les seves creacions es basen en l’observació de la vida quotidiana amb humor, joc, sorpresa, transgressió d’espais, participació del públic i uns personatges molt característics. En la seva trajectòria hi ha des de la mítica sitcom Teresina S.A fins a espectacles de la talla de Mamá quiero ser famoso, Cómeme el coco, negro, Campanades de boda, Gente bien o la més recent Adeu Arturo.

Q-ars teatre © David Ruano

Q-Ars Teatre.
Premi Maria José Ragué.

Companyia fundada fa vint anys per Anna Güell i la desapareguda Mercè Anglès. Entre les seves labors, es dediquen a la investigació, elaboració, producció i explotació d’espectacles teatrals basant-se en noves dramatúrgies, treball interpretatiu i textos literaris. El seu interès recau a fer que el contingut i les temàtiques aportin valor a l’espectador contemporani i captin l’interès del públic més jove i inquiet.

Exterior de La Paneta

La Planeta.
Premi a la Sala.

Punt de referència de l’escena gironina. Fa més de tres dècades que La Sala La Planeta es dedica a la producció i l’exhibició del teatre independent. Dirigida per Pere Puig, la sala va començar de forma humil en l’antiga nau del garatge d’autobusos de l’empresa Sarfa, que Joan Ribas i Anna Donato del Grup Proscenium van reconvertir en un local d’assaig per a les companyies gironines. Des de 1997, la Sala ofereix programació estable i a més, des del 2003, produeix els seus espectacles.

Hop Festival Mercat de les Flors
Hop Festival Mercat de les Flors

HOP Festival.
Menció Especial del Jurat de Dansa.

El HOP acull i fomenta la creació contemporània de la dansa i la cultura urbana. El festival, que ja porta 11 edicions, treballa en xarxa amb altres agents del sector cultural a escala internacional per obrir noves vies de creació contemporània en les arts escèniques i les arts visuals, oferir suport als artistes i contribuir a la seva professionalització.

Miguel Marín a l'espectacle 'Set of sets' de Guy Nader i Maria Campos © LJ Herbers

Miguel Marín.
Menció Especial del Jurat de Dansa.

Amb nou anys, Miguel Marín va començar en el món de la música tocant la bateria i altres instruments de percussió. La seva carrera l’ha portat a col·laborar tant amb directors cinematogràfics com Bigas Luna, Chema de la Peña, Jack David o Richard Jobson com amb companyies de dansa tals com Thomas Noone o Lali Ayguadé entre moltes altres. En aquesta ocasió, el jurat el destaca per les serves aportacions artístiques i musicals als espectacles de Guy Nader i Maria Campos.

Damien Bazin i Paula Miranda als assajos d”Orthopedia corporatio’ ©Mila Ercoli

Damien Bazín i Paula Miranda.
Menció Especial del Jurat de Dansa.

El jurat de dansa ha decidit enguany premiar l’espai sonor, l’escenografia i la il·luminació de l’espectacle Orthopedia Corporatio, de Marina Mascarell. Així, es destaca als seus creadors, el dissenyador de so Damien Bazín i l’escenògrafa i il·luminadora Paula Miranda.

Nits de circ
Nits de circ

Nits del Circ.
Menció Especial del Jurat de Circ.

Des de 2021, la Circus Arts Foundation -que també organitza el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or i el Gran Circ de Nadal de Girona-, presenta una selecció del circ internacional de més prestigi en una nit a l’aire lliure a les localitats de Roses i Besalú. El recentment format jurat de circ vol retre homenatge a l’esdeveniment, una proposta impactant i de gran format que permet gaudir del millor circ europeu en territori gironí.