La gala 2022

Foto final dels XXV Premis de la Crítica © Martí E. Berenguer

Gala dels XXV Premis de la Crítica de les Arts Escèniques

Animal negre tristesa (Sala Beckett i Teatro Español) guanya quatre premis, entre ells el de millor espectacle

 Els XXV Premis de la Crítica d’Arts Escèniques ja tenen propostes guanyadores. La gala d’entrega s’ha celebrat de forma presencial al Teatre Romea i també ha tingut retransmissió en directe per streaming. Presentada per Jofre Font i Anna Pérez Pagès, la celebració s’ha obert amb l’actuació musical de l’actor Jordi Vidal i el pianista Jordi Cornudella.

Durant la gala, l’espectacle Animal negre tristesa, de la Sala Beckett i el Teatro Español, s’ha emportat quatre dels sis guardons als quals optava: Espectacle Nacional de Teatre, Direcció per Julio Manrique, Espai Escènic per Alejandro Andújar i Espai Sonor per Damien Bazin. Per la seva banda, quatre espectacles han aconseguit dos premis en un palmarès molt repartit. Fàtima, del Teatre Lliure i el Grec 2022 Festival de Barcelona, que optava a nou diplomes, finalment ha guanyat en les categories Actriu principal (Queralt Casasayas) i Vestuari (Albert Pascual). Per la seva banda, Josep Maria Miró i Pere Arquillué s’han emportat els dos guardons als que optaven per El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc en les categories Text i Actor Principal, respectivament. Golfus de Roma, de Focus i el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida ha obtingut els premis Musical i Actor de musical (Eloi Gómez) mentre que Una imagen interior (El Conde de Torrefiel) ho ha fet en Noves Tendències i Il·luminació (Manoly Rubio García).

Pel que fa a la resta de jurats, R-A-U-X-A d’Aina Alegre ha guanyat el premi a Espectacle Nacional de Dansa. En circ, La torre de Nadal de l’Ajuntament de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu s’ha convertit en la segona proposta que guanya la categoria. El jurat familiar ha premiat l’espectacle Miranius. L’aventura d’habitar el món de De_paper i el d’Arts de Carrer Poi, de la companyia D’es Tro. Des del col·lectiu jove Novaveu s’ha guardonat Un segundo bajo la arena del Col·lectiu Desasosiego i el Suport a la Creació FiraTàrrega.

Reviu la gala