La gala 2021

Gala dels XXIV Premis de la Crítica de les Arts escèniques

Opening Night, de La Veronal, guanya cinc premis, entre ells el d’Espectacle de Teatre.

Fotografia de jurat i candidatures guanyadores. © Martí E. Berenguer

Els XXIV Premis de la Crítica d’Arts Escèniques ja tenen propostes guanyadores. La gala d’entrega s’ha celebrat de forma presencial al Teatre Romea i també ha tingut retransmissió en directe per streaming.

Presentada per Jofre Font i Judit Martín, la celebració s’ha obert amb l’actuació de la creadora Diana Pla Solina. Durant la gala, l’espectacle Opening Night, de La Veronal, s’ha emportat cinc dels set guardons als quals optava: Espectacle Nacional de Teatre, Direcció per Marcos Morau, Espai Escènic per Max Glaenzel, Vestuari per Sílvia Delagneau i Il·luminació per Bernat Jansà. Per la seva banda, hi ha dos espectacles que s’han emportat tres dels quatre premis que podien guanyar: La filla del mar de La Barni Teatre (Focus i Grec 2021 Festival de Barcelona) ha guanyat els premis Musical, Actriu de Musical (Clara Solé) i Música Original o Adaptada (Marc Sambola). L’altre espectacle amb tres guardons és M’hauríeu de pagar (Atrium Produccions), que s’ha emportat els premis Espectacle de petit format, Actriu protagonista (Àurea Márquez) i Text (Jordi Prat i Coll).

Pel que fa a les categories de dansa, La liturgia de las horas ha guanyat dos reconeixements, el d’Espectacle Nacional i el de Ballarí per al seu creador Juan Carlos Lérida. En circ, MDR (Mort de Riure) de Los Galindos s’ha convertit en la primera proposta que guanya en aquest nou jurat. El jurat familiar ha premiat l’espectacle La motxilla de l’Ada de Teatre al detall i el d’Arts de Carrer Ciutat Dormitori, la proposta del Teatre Lliure i Contenidos Superfluos ideada per Pau Masaló. Des del col·lectiu jove Novaveu s’ha guardonat Aquellas que no deben morir de la companyia Las Huecas.

Descobrint NUS

Presentació del segon curtmetratge Maria José Ragué sobre NUS Cooperativa i al debat El valor del teatre social. Dimecres 23 de març a les 19h.