La gala 2020

Gala dels XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques

Sonoma, de La Veronal, guanya com a Coreografia i Espectacle Nacional de Dansa.

La crítica
La crítica, © Martí E. Berenguer

Els XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques ja tenen propostes guanyadores. La gala d’entrega s’ha celebrat a La Villarroel amb un 50% d’aforament i una retransmissió en directe per streaming. Presentada un any més per Toni Puntí i Anna Pèrez Pagés, la celebració s’ha obert amb l’actuació de Joan Vázquez, l’artista que l’any passat va guanyar el guardó en la categoria Actor de Musical.

Durant la gala, l’espectacle El quadern daurat, amb producció del Teatre Lliure, ha fet ple emportant-se els sis guardons a què optava: Direcció per Carlota Subirós, Adaptació/Dramatúrgia per ella mateixa i Ferran Dordal, Actriu Principal per Nora Navas, Espai Escènic per Max Glaenzel, Il·luminació per Carlos Marquerie i Vestuari per Marta Rafa. Per la seva banda, Les tres germanes n’ha guanyat tres de nou: Espectacle, Actriu de Repartiment (Mireia Aixalà) i Espai Sonor (Damien Bazín). La gran institució guanyadora de l’edició és el Teatre Lliure, ja que 11 dels premis entregats han estat per a propostes produïdes o exhibides per l’equip de Juan Carlos Martel. A més, s’han emportat un reconeixement especial a la Programació a Distància.

Altres espectacles de teatre guardonats en diverses categories han estat Justícia, que ha rebut els premis a Actor Protagonista (Josep Maria Pou) i Text (Guillem Clua), i Infanticida, que com ja se sabia ha obtingut el reconeixement ex aequo en la categoria Musical -compartit amb A Chorus Line– a més del guardó Actriu de Musical per a la seva única intèrpret Neus Pàmies. Pel que fa a les categories de dansa, Sonoma de La Veronal s’ha emportat dos dels tres premis als quals optava: Espectacle Nacional i Coreografia.