La gala 2019

Palmarès dels XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques

Falaise s’emporta tres de les cinc nominacions a les que optava, entre elles la d’Espectacle.

La primera gala confinada de la història ja s’ha celebrat. L’atípica trobada ha combinat les lectures de les candidatures nominades a càrrec dels presentadors Toni Puntí i Anna Pèrez Pagés, les connexions entre els membres de la crítica i les candidatures guanyadores i les intervencions musicals de l’artista Glòria Ribera.

Durant la gala, l’espectacle circense Falaise de la companyia Baro d’Evel s’ha emportat tres guardons dels cincs als que optava: Espectacle, Espai Escènic per Lluc Castells i Espai Sonor per Fred Bühl. Per la seva banda, Europa Bull n’ha guanyat quatre de vuit, dos d’elles per Jordi Oriol (Direcció i Dramatúrgia) a més d’Actriu de Repartiment (Olga Onrubia) i Música original o Adaptada (Carles Pedragosa, Sasha Agranov i Karl Stets).

Altres espectacles guardonats en diverses categories han estat Ocaña, reina de las Ramblas, que ha rebut els premis a Musical i Actor de Musical (Joan Vázquez); Els Ocells, premis Actor de Repartiment (Xavi Francés) i Vestuari (Albert Pascual); El chico de la última fila, Il·luminació (Marc Salicrú) i Revelació (Guillem Barbosa); i el muntatge xilè Paisajes para no colorear (Espectacle Internacional i Premi Novaveu). En dansa, Flamingos d’Albert Quesada ha guanyat el premi Espectacle Nacional.

El tràiler de la gala

Palmarès complet dels XXII Premis de la Crítica d'Arts Escèniques