Joan Sellent.
Premi Gonzalo Pérez de Olaguer.
Traductor català. La seva tasca és especialment important en el camp del teatre, amb més d’una cinquantena de traduccions de dramatúrgia anglesa que s’han representat a les principals sales de Catalunya. L’obra de Shakespeare és una de les que més ha treballat (Hamlet, Ricard II, Coriolà, El rei Lear, Nit de reis o El que vulgueu…) tot i que també ha traduït la feina d’altres dramaturgs com Gareth Armstrong, Alan Bennett, Edward Bond, Tennessee Williams, Harold Pinter, David Mamet, Arthur Miller, Neil LaBute, Oscar Wilde o George Bernard Shaw.
Projecte artístic comunitari de l’Antic Teatre.
Premi Maria José Ragué.
Projecte impulsat per Marta Galan i Montserrat Iranzo des de l’Antic Teatre. L’entitat treballa des de 2011 amb veïns i veïnes dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera de Barcelona amb la voluntat d’apostar per un model de centre social i cultural on l’arrelament a la comunitat territorial tingui un paper fonamental i vertebrador.
Sala Trono.
Premi a la Sala.
En els seus 20 anys de vida, la Trono s’ha convertit en un referent com a sala de proximitat en el panorama teatral català. A la província de Tarragona, l’entitat té un doble mèrit: és l’únic centre privat de recerca i exhibició i l’única sala de teatre que programa ininterrompudament cada cap de setmana de setembre a juny. Des de 2011, també organitzen el Festival Internacional de Teatre de Tarragona, el FITT Noves Dramatúrgies.
Danseu Festival.
Menció Especial del Jurat de Dansa.
Festival internacional de dansa i arts del moviment en context rural que el 2022 va celebrar el seu desè aniversari. L’esdeveniment se celebra cada estiu a Les Piles, un municipi de només 200 habitants situat a la Conca de Barberà. Fundat per Pau Estrem i Nuri Aguilar, el projecte posa èmfasi en la descentralització de la cultura per crear i fidelitzar nous públics.
Enemigos Íntimos. Festival d’arts escèniques i improvisació.
Menció Especial del Jurat de Dansa.
Un festival per visibilitzar i impulsar la improvisació escènica en cru, deixant al descobert tota la seva elaboració, des del muntatge fins a la seva composició final. La proposta és una iniciativa de l’espai de creació barceloní Si Los Martes Fueran Viernes. A cada edició, es convida a dos grups d’artistes que improvisen una peça d’uns 20 minuts de durada.