Especials 2019

Premis Especials

Herman Bonnín

Hermann Bonnín.
Premi Gonzalo Perez d’Oleguer.

Director de l’Institut del Teatre (1971-1981) i president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (1997-2004). També va ser director del Centre Dramàtic de la Generalitat (des del 1981 fins a 1988). Amb el premi, es reconeix la seva  trajectòria com a reputat director, actor, professor d’art dramàtic i cofundador de l’Espai Brossa (1997-2011), que es traslladaria a La Seca Espai Brossa (2011-2019).

thumbnail_mur 1

Projecte Vaca.
Premi Maria José Ragué.

L’any 1998 un grup de dones de l’escena a Catalunya decideix crear una pastura pròpia per reivindicar la creació femenina i denunciar la seva discriminació. Aquestes dones es van batejar amb el singular nom Projecte Vaca. Durant més de 20 anys les vaques han mugit amb força i han deixat una personal petjada artística i col·lectiva. Ara es premien amb aquest nou guardó, un reconeixement a una aportació des de les arts escèniques al feminisme.

c. Alessia Bombaci

Antic Teatre.
Premi a la Sala.

Des del 2003 recuperen un espai abandonat per a l’experimentació en les arts escèniques contemporànies per la seva labor com a trampolí de la creació emergent. Com a lliure i independent iniciativa ciutadana sorgida de la necessitat real del teixit local, des de la seva fundació lliuta pel reconeixement i visibilització de la Cultura de Base a Barcelona.

DDansa_2018_Albert_Vidal_Vèrtex_Comunicació_046

Festival Deltebre Dansa, 15 anys.
Menció Especial del Jurat de Dansa.

El Festival Deltebre Dansa és un festival internacional de dansa i circ contemporanis fundat el 2004 per Roberto Olivan, reconegut coreògraf català i Premi Nacional de Cultura 2014. Se celebra anualment al municipi de Deltebre. L’Associació Europea de Festivals va concedir un dels cinc premis EFFE als festivals més innovadors i oberts a la comunitat d’entre 705 candidatures.